Steikeost og Sopp-gratinerte Poteter med Bacon

4 store poteter i skiver
200 g blandA sopp (f.eks. sjampinjong
og kantarellAr) i skiver
200 g steikeost (røYkt eller naturell) i skiver
100 g bacon i bitAr
2 dl fløYte
1 fedd Kvitløk, finhakkA
2 ss smør
Salt og pepAr etter smak

Forvarm omnen til 180°C. Smør ei eldfast form med litt av smøret.
Steik baconbitane i ei panne til dei er sprø, og legg dei på kjøkenpapir for å renne av. Steik soppen i resten av smøret til han er gylden.
Legg potetskivene lagvis i forma saman med steikt sopp, kvitløk, sprøsteikt bacon og steikeost-skiver. Hell fløyten over og krydra med salt og pepar.
Steik i omnen i ca. 45-50 minutt, eller til potetene er møre og toppen er gylden.
Server som ein fyldig siderett eller hovudrett.
Topp gjerne med ekstra sprøsteikt bacon og steikt sopp.