Spinat og jordbærsalat med Steikeost

2 handfuller spinat 
300 g jordbær 
200 g Steikeost 
6 ss mandelflak 
2 cm fersk ingefær 
1 spiseskei honning
2 ss ekstra virgin olivenolje 
1 spiseskei sitronsaft 

Skyll spinaten, tørk han, kutt han i bitar og legg han på fat. 
Skyll og tørk jordbæra og del dei i to.
Bland jordbær og spinat.
Skjer osten i skiver ca 0,7 cm tjukke. 
Varm opp steikepanna, hell olivenolja over og legg på steikeostskivene.
Steik skivene ca. 2 minutt over middels varme til osten er bruna på undersida.  Snu han med ein steikespade og grill tilsvarande på andre sida. 

Bland saman riven ingefær, honning, olivenolje og sitronsaft i ein liten bolle. Smak til med ei klype salt og pepper. Hell blandinga over salaten.
Dryss bruna mandelflak på toppen. Nyt saman med nysteikt steikeost.

Oppskrift av Mariusz Marczak v/Hardangerfjord Hotel