Spinat og jordbærsalat med Steikeost
2 handfuller spinat
300 g jordbær
200 g Steikeost
6 ss mandelflak
2 cm fersk ingefær
1 spiseskei honning
2 ss ekstra virgin olivenolje
1 spiseskei sitronsaft
Skyll spinaten, tørk han, kutt han i bitar og legg han på fat.
Skyll og tørk jordbæra og del dei i to.
Bland jordbær og spinat.
Skjer osten i skiver ca 0,7 cm tjukke.
Varm opp steikepanna, hell olivenolja over og legg på steikeostskivene.
Steik skivene ca. 2 minutt over middels varme til osten er bruna på undersida. Snu han med ein steikespade og grill tilsvarande på andre sida.
Bland saman riven ingefær, honning, olivenolje og sitronsaft i ein liten bolle. Smak til med ei klype salt og pepper. Hell blandinga over salaten.
Dryss bruna mandelflak på toppen. Nyt saman med nysteikt steikeost.
Oppskrift av Mariusz Marczak v/Hardangerfjord Hotel