Asparges og Steikeost
12 stk grøne asparges
200 gram Steikeost
4 ss appelsinsyltetøy
1/2 sitron
Nykverna pepar
Fersk mynte
Brekk av og kast dei harde rotendane av aspargesen.
Fyll 0,5 l vatn + 1 ss smør og 0,5 ts salt i ein kjele. Kok opp.
Ha i aspargesen og la han koka i 1,5 minutt.
Ha aspargesen over i ein sil og hell kaldt vatn over.
Skjer osten i rektangulære bitar ca 4 cm x 0,7 cm.
Kutt aspargesen til same lengd.
Lag appelsinsaus ved å varma syltetøy og sitron i ein kjele i ca 1 minutt.
Steik på ei vanleg steikepanne på høg varme i ca 2 minutt. Steikeosten skal bli lys brun. Snu undervegs. Legg på tallerk. Smak til sausen med nykverna pepar, pynt med fersk mynte og hell appelsinsausen over osten.
Oppskrift av Mariusz Marczak v/Hardangerfjord Hotel